Tarafsızlık Üzerine

İsmi bende saklı 2-3 arkadaş, bana tarafsız medya istiyoruz yazmışlar. Siz taraflı medya, parayla tutulmuş, satın alınmış, mevsimlik, çakma medya görmemiş siniz her halde. 32 yıldır bu işi yapıyorum. Bir tanesi de bana hakaret de bulunmuş. Tarafsızlık nasıl bir şey onlar için acaba. Herkesin mutlaka bir siyasi görüşü olur, gönlünde bir aslan bulunur. Ancak konuştuğunda doğru söyler, hakkı teslim eder, vicdan sahibi olur. İnsani ve ahlaki ilişkilerinden taviz vermez. Partizan olmaz. Onlara derim ki tarafsızlığımı kimsenin test etmeye hakkı yoktur. Herkes beni tanıdığı kadar tanır, kendimi anlatmama gerek yok. Kimseye yaranmak niyetim de yok. Vatan hainliğine, iftira kampanyalarına çanak tutarak tarafsız olunacaksa benim imanım da işte o yok. Gerektiğinde nalına da, mıhına da vururum. Beğenmeyen, taraflı bulan, küçük akıllılar bir tuşla listemden çıkabilir. Doğru bildiğimiz yolda devam ederiz. Biz Allaha ve ahiret gününe iman edenlerdeniz, bu vatanın sevdalılarındanız. Bazılarının hoşuna gitsin diye özel bir tarzımız yok. Yaptığımız iş ve eylemler Rabbimin hoşuna gitsin diye düşünenlerdeniz.

Bence... Bu Seçimin Anlamı

İsrail li bir yetkili bağıra bağıra diyor ki, Türkiye de ki bu seçimler büyük İsrail devleti projesi için çok önemli. Cemaat boyasındaki Asrın hainleri ve münafıkları ortaya çıktı, ülkeyi yıkmak, İsraile hizmet etmek için yapamayacakları hainlik ve alçaklığın olmadığı görüldü. Bu seçimler önce yerel seçimdi, sonraları genel seçim havasına büründü. Şimdi ise son yapılan dışişleri bakanlığı toplantısının ifşası hainliği ile, referandum havasına girdi. Artık yarın referandum oylaması var. Ülkem tehlikedeyse, ilçem benim için teferruat olmuştur.



MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Güncanlar
Köy Gezilerine Başladı

Keşif ekibi olarak ilk seçim gezisini MHP adayı Mustafa Gürcanların Tuzakçı köyü gezisi ve tanışma toplantılarıyla başladık.

2 Ocak Perşembe akşamı saat 18.00 da Tuzakçıda 8-10 araçlık bir ekip ile gidildi.

Yatsı namazında biraz duraklama yapıldık dan sonra bütün kahveler tek tek gezildi. Belediye başkan adayı Mustafa Gürcanlar  kahvelerdeki vatandaşlardan müsaade alarak beşer dakikalık konuşmalarında önce kendisini tanıttı ve ileriki zamanlarda projelerimizi anlatmak için yeniden sizlerin huzuruna geleceğiz deyip helalleşerek ayrıldı.

İzlediğim kadarıyla köy halkı seçim gezilerine çıkan adayları pür dikkat dinliyorlar. Malum önceden dinlemiyorlardı, çünkü belediye başkanıyla bir ilgileri yoktu. Ancak şimdi öyle değiller. Kulaklarını dört açıp dinliyorlar.

Sanırım bu sefer seçimlerin  kaderini köyler belirleyecek. Köylü kendine daha yakın hissettiklerini, sorunlarından daha iyi anlayan kişileri tercih edecek. Otel salonlarında, lüks salonlarda  önlerinde rakı ve bira şişeleriyle pozlar verenler pek  prim yamayacak gibi gözüküyor.

Mustafa Gürcanlar bu yönde diğer adaylardan biraz daha şanslı gözüküyor. Ziraat  mühendisi, köy halkıyla, tarım ve hayvancılıkla ilgili önemli projeleri olduğunu söylüyor.  Tek kurusu  belediye başkanlığında onar yıllık deneyimi olmaması.

Daha henüz ekibi belli değil. Herkes 25 kişilik belediye meclis  listesini merak ediyor.  Yanında kopuk, kendi işinde başarılı olamamış, toplum içinde bir yeri ve değeri olmayan kişiler mi olacak, yoksa toplumda saygın kişiliği olanlar ikna edilip liste güçlendirilecek mi hep birlikte göreceğiz. Halkın bunlar mı belediyeyi yönetecek türünden liste görmek istemediği belli. Bu bütün partiler için geçerli.

Gördüğüm izlenimlerim, halk şimdilik pek renk belli etmiyor. Bütün adayları ve yanındakileri çok net olarak görmek, dinlemek istiyor. Kanaatler seçimlere bir hafta kala hatta bir gün kala ancak oluşur. Ama çok önceden oluşan kanaatler de vardır tabiî ki. Ben hep baştan beri, bir yıldır bütün yazılarımda  bir şarkı gibi yeni bir aşk, yeni bir heyecan, yeni bir yüz, yeni bir vizyon, yeni bir iş, yeni bir aş lazım dedim. Dedim dedim de hep eski yüzlerle tostlaştık. Ak Parti baksanıza hala  ülke genelinde yüz civarında adayını belirlemede sıkıntılı. Bunlardan birsi de Gönen. Gürcanların şansı  şu konjektürde oldukça yüksek. Yakar ve yanındakilerin bindirilmiş kıtalar halinde nefret edenleri ve intikam intikam diyenleri varken, Kösenin ülkede dış ve iç işbirlikçi güçlerle hükümeti devirmeye çalışan ve ülkeyi sıkıntıya sokan bir parti ile bünyelerin kabullenememesi sıkıntısı varken, 30 Mart Sandığı SÜRPRİZZZ diyebilir. Gürcanlar çok şansı bir dönem yaşıyor vesselam….

Şunu da söyleyeyim, diğer partilerinde gezilerine katılacağım, sizlerle paylaşacağım. Yakında Venüs FM de Gönen Sohbetlerinde bütün adaylarla ikişer saat canlı yayında  konuşacağım


Gönen’i Tanımak Lazım, Tanımak İçin de Gezmek

Gönen için şifa diyarı boşuna dememişler. Türkiye’miz, ülkemiz çok güzel bir ülke, taşı toprağı altın.

Bütün bölgeleri ayrı güzel, ayrı özel. Marmara bölgesi ve özellikle Güney Marmara bölgesi bir başka özel ve  bir başka güzel.

 Balıkesir ili Türkiye nin tarım potansiyeli bakımından birinci sırada bir il. Balıkesir’in 19 ilçesi var. En büyük ilçeleri Bandırma, Edremit ve arkasında üçüncü sırada Gönen.

Gönen Balıkesir’in en güzel ve en özel ilçelerinden birisi. Anlamak için yaşamak lazım. Yaşamak için gezmek, dolaşmak, incelemek lazım. Tabiiki gezip dolaşırken, incelerken araştırmak, yorumlamaya çalışmak, kıyaslamak lazım. Bakmakla görmek arasındaki farkı hissetmek lazım. Gönen’i tanımak istiyorsanız ne kadar güzel ve özel olduğunu kabul etmek ve anlayabilmek için  tavsiyem şudur.

Sabah güneşini arkanıza alarak Kalfaköy tepsine çıkacaksınız ve dağların eteğinde, adeta çanak şeklinde kurulmuş ve etrafı dağlarla örülmüş Gönen’i uzun uzun, derin derin seyri temaşa eyleyeceksiniz.

Akşam üzeri ikindi sonrası İncirli tepesine çıkacaksınız, 850 rakımdan Gönen’i kuş bakışı, arkasında Çakmak bayırı ve Çobanhamdiye  dağlarının eteğinde kurulu şekilde izleyeceksiniz.

Gönen her mevsimde bir başka güzel, bir başka özel.

Kışın gideceksiniz Alacaoluk   kayın ormanlarında sararmış ve halı gibi yerlere serilmiş yaprakları ve rüzgarın dallardaki uğultusunu, keçilerin ormandaki çanlarını dinleyecek, izleyeceksiniz.

 Alacaoluk yolundan sabah vakti tarihi Alacaoluk kalesine bir kuşbakışı yapacak ve bu kalede zamanın insanları bu şartlarda nasıl yaşamış diye düşünüp derin tefekküre dalacaksınız.

Kış mevsiminde dağların ve ormanların slületini bembeyaz izleyeceksiniz. İlkbaharda çiçeklerin açışını, böceklerin uçuşunu, arıların çiçekten çiçeğe dalışlarını izleyeceksiniz. İlkbaharın, Mayıs ayında Geyikli ormanlarındaki dağların arasındaki tarlalarda çayırların ve çiçeklerin, otlayan koyunların ve ineklerin fotoğraflarını çekeceksiniz.

 Derelerdeki akan suların pırıldamalarını, dalgalarını çekeceksiniz. Dereköye alabalık çiftliğinin kenarındaki tarihi yerleşim yerinde Bizans ve Roma dönemlerine ait kalıntıları, taş mezarları, mağaraları yaşayacaksınız. Yenice yolundan seyrederek dağların arasından Gönen barajını, yüksek tepeleri ve ormanları izleyeceksiniz.

Velhasıl kelam; Gönen oyasıyla, pirinciyle, kaplıcasıyla, devasa kayın ve meşe ormanlarıyla, mandalarıyla, kızılcık ve ıhlamurlarıyla, 89 köyü ile, tarihi kalesi ve antik mekanlarıyla, Güvercinli köprüsü, arab baba türbesi,  şelalesi, bağları, bahçeleri, ormanları, akarsularıyla bir başkadır benim memleketim diyeceksiniz.

Gönen’de olmak demek 25 dakikada Türkiye’nin sağlık, doğa ve şifa sahili Denizkent’e, 50 dakikada dünyaca ünlü oksijen deposu olarak bilinen Kazdağlarına,  90 dakikada Ayvalık sahiline ve Ege denizine, 30 dakikada Erdek yarım adası ve sahillerine, 35 dakikada Bandırma hızlı feribota ve deniz ulaşımına sahip olmak demek,  bu imkân ve nimetlerden yararlanmak demektir.

İşte Gönen budur. İşte Göneni gezmek ve anlamak bu demektir.  Göneni sevmek güzeldir, Gönen de yaşamak özeldir. Gönen Güzeldir vesselam…

 




İlçe Belediye Başkan Adayları
Hala Açıklanmadı 8.12.2013

Edip Uğurun Balıkesir Belediye Başkanlığına  adaylığı resmen açıklandı ve seçim çalışmalarına hızlı başladı. 

Önce İstanbul da sonra Balıkesir de karşılamalar oldu. 

Dün de yani Cumartesi günü de Gönen'e geldi. Anlatılanlara göre Hükümet meydanındaki karşılama  yine sönük geçmiş, 200-250 kişilik bir topluluk ancak oluşabilmiş. 

Topluluk da bir de sürpriz yaşanmış.  Bir grup genç, Edip Uğurun karşısında,  kimsenin fazla önemsemediği Ak parti Belediye Başkan aday adaylarından Tarık Dağlı nın posterini açmışlar ve Tarık Dağlı diye slogan atmışlar. İlginç değil mi. Demek ki gençler genç ve dinamik birini arıyorlar.

Anlatılanlara göre, herkes Hüseyin Yakar artık tamam, kesinleşti diye sessizliğe bürünse de, durum pek de  öyle gözükmüyor gibi. 

Sıkıntılı bir sürece girildiği ve Gönen adayının açıklanmasının  ay sonuna kadar da sarkabileceği konuşuluyor. Anlaşılan  o ki  aday konusunda sürprizlere hazır olmalıyız. 

Çünkü Ak partiyi karşısındaki güçlü ittifak ve deneyimli politikacı olan ve yabana atılamayacak  da tabanı bulunan Hayati Köse zorluyor.

 Hüseyin Yakarın da  önemsenecek nitelikte bir tabanı bulunsa da, kendisi ve yanındakilerin yıpranmışlığından, yıpranmış ekibini değiştirmeye niyetinin olmadığının görülmesinden,  halk içindeki kişisel husumetlerin tezahürlerinin sandığa olumsuz yansıyacağı ve  iktidar partisi avantajının bulunmasına rağmen seçimleri kaybetme riskinin bulunduğu bir gerçek. Vatandaş işte bunları konuşuyor, duyduklarım, dinlediklerim bunlar.

Aslında  popüler olabilecek halk içinde makes bulan  isimler vardı. Metin Erbay, Ekrem Okan, Muzaffer Malcıoğlu gibi ama. Nedense bu isimlerin üzerinde  hiç durulmadı.  Erbay için artık çok geç, Ekrem Okan kabul etmiyor, Malcıoğluna sorulmadı. 

Mevcut aday adaylarının içinde şu pozisyonda Tarık Dağlı ve Yüksel Bağışlar en şanslı aday adayları olarak öne çıkıyor. 

Çünkü halkın büyük ekseriyeti farklı  ve pozitif bir sima  arıyor. Genç, ufku geniş, halk ile iletişimi güçlü, yıpranmamış birine bakıyor. Doğrusu ben de aynı fikirdeyim. Farklı bir sima olsun istiyorum Gönen belediye başkanı. Nasip, kısmet kime ise o olacak. Hayırlısı olsun, hayırlı ise olsun diyelim ve beklemeye devam edelim.